welkom op mijn website!

Over mij.

Mijn naam is Carolien Lugt, getrouwd en moeder van 3 volwassen dochters en trotse grootmoeder van een kleinzoon. Na mijn studie Rechten ben ik jaren werkzaam geweest in de Werving & Selectie. Ruim 10 jaar geleden heb ik het roer omgegooid en ben opleidingen tot Professioneel Coach en Kindercoach gaan doen. Ik ben ongeveer 8 jaar werkzaam op dit gebied en geef vooral weerbaarheidstrainingen aan kinderen in achterstandswijken. Verder begeleid ik kinderen en volwassenen individueel.

Mijn ervaring.

Vanaf 2006 kreeg steeds meer last van overgangsklachten. Het begon met opvliegers overdag, later ook ’s nachts, hartkloppingen, hoofdpijn, slecht slapen etc. en het werd steeds erger! De huisarts gaf mij hormonen en dat hielp heel goed. Deze mocht ik echter na een jaar niet meer gebruiken omdat deze synthetische hormonen slecht zijn voor de gezondheid. En een alternatief had hij niet. Hij wist er duidelijk niets van en zei dat ik er maar doorheen moest! Misschien de pil?

"Ik voelde mij heel erg in de steek gelaten en totaal niet serieus genomen."

Ik ben uiteindelijk, na een lange zoektocht geholpen met bio-identieke hormonen. Wat mij het meest stoorde is dat er in de medische wereld zo weinig interesse is in en kennis is over dit grote vrouwenprobleem

"Meer dan 34% van de werkende vrouwen meldt zich regelmatig ziek door overgangsklachten!"

Ik ben me gaan verdiepen en op zoek gegaan, en uiteindelijk een goede opleiding gevonden die mij alles leerde over hormonen en mij opgeleid heeft tot Hormoontherapeut. Het gebruik van bio-identieke hormonen is een laatste redmiddel en ik weet nu dat er vele andere manieren zijn, zoals levenswijze, voeding, kruiden om deze vervelende overgangsklachten te bestrijden en daar wil ik de vrouwen mee helpen! Herstellen van de hormoonbalans!

It's all about balance